Leden voor leden


Het bestuur van de VNK wil leden graag ruimte bieden op de website. Daarom mogen leden van de vereniging op de site aandacht vragen voor hun eigen activiteiten op het gebied van de Nederlandse kerkgeschiedenis. Voor dit doel is de pagina 'Leden voor leden' ingericht.

Mededelingen voor deze pagina kunnen worden gezonden naar kerkgeschiedenis@gmail.com. Of een mededeling inderdaad wordt geplaatst staat ter beoordeling van het bestuur, dat plaatsing zonder opgaaf van redenen kan weigeren.


Craig Harline en de kunst van het schrijven

Op vrijdag 20 oktober organiseert het Amsterdam Centre for the History and Heritage of Protestantism van de Vrije Universiteit in de Waalse kerk te Amsterdam een atelier naar aanleiding van het nieuwe boek van bestseller auteur Craig Harline.

 

Als weinig anderen verstaat de historicus Craig Harline (Brigham Young University) de kunst van het vertellen. Niet voor niets werd zijn boek Jacobs Vlucht genomineerd voor de Libris geschiedenis prijs.

Voor zijn nieuwe boek over Martin Luther kroop Harline in de huid van Martin Luther. Hij combineert andermaal grondig onderzoek met een zeldzaam vermogen lezers binnen te voeren in de wereld van de zestiende eeuw. Tijdens deze middag zal Harline zijn nieuwe boek over Luther presenteren en zal  August den Hollander zal hem interviewen over de kunst van het vertellen.

 

              Craig Harline

Het programma begint om 15.00 uur en eindigt om 16:30 met een borrel. Na afloop van lezing en interview is er uiteraard gelegenheid het boek van Harline aan te schaffen.

Wanneer: Vrijdag 20 oktober 15.00 uur, boekpresentatie Craig Harline (voertaal: Nederlands)

Waar: Waalse Kerk Amsterdam, Walenpleintje 157, Amsterdam

De toegang tot dit evenement is gratis, maar aanmelding is vereist. Dit kan door een mail te sturen naar info@dewaalsekerk.nl o.v.v. 'Aanmelding Craig Harline'.

Het Amsterdam Centre for the History and Heritage of Protestantism van de Vrije Universiteit maakt de rijke Amsterdamse erfenis op het gebied van het protestantisme beter toegankelijk. Het centrum doet dat door fellowships te verstrekken aan onderzoekers zodat zij de tijd hebben Amsterdamse archieven en bibliotheken te gebruiken; door jonge onderzoekers te ondersteunen bij het verwerven van onderzoeksgeld en door de organisatie van publiekslezingen. 

Coördinatoren van het centrum zijn prof.dr. August den Hollander en prof. dr. Mirjam van Veen.

Gehangen heiligen Ton Peters ofm (red.)